Wat doet de osteopaat

Wat doet de osteopaat | Roovers Osteopathie| Dongen | RijenVraaggesprek en lichamelijk onderzoek
Tijdens uw eerste bezoek vertelt u in een vraaggesprek wat uw gezondheidsklachten zijn en gaat de osteopaat u zeer nauwkeurig lichamelijk onderzoeken.
Nadat u algemeen bent onderzocht, volgt het specifiek osteopatisch onderzoek. Hierbij onderzoekt de osteopaat de beweeglijkheid van alle lichaamsstructuren.
Door het herstellen van beweging van lichaamsstructuren en het herstellen van elasticiteit van weefsels activeert de osteopaat het zelfgenezende vermogen van de patiënt.

De bevindingen worden met u besproken en meestal maken we tijdens het eerste consult ook een start met de daadwerkelijke behandeling. Houdt u er rekening mee dat dit eerste consult zo’n 45 minuten in beslag neemt.

De osteopaat voert een behandeling uit, u op het lijf geschreven, vergelijkbaar met zoals de kleermaker u een maatkostuum aanmeet. De osteopaat leeft zich daadwerkelijk in op uw probleem.

Klachten zoals een plotseling geblokkeerde nek zijn meestal na 1 of 2 keer verholpen.
Gemiddeld genomen worden volwassenen 6 à 7 maal behandeld, baby’s en kinderen 2 tot 4 maal.

Na de behandeling
De eerste 24 uur na een behandeling doet u er verstandig aan om relatieve rust te houden (niet sporten, geen zware werkzaamheden) zodat uw lichaam zijn balans kan hervinden. Tevens is het verstandig om ruim water te drinken, zodat afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd kunnen worden. Vermijd zoveel mogelijk alcohol, suikers en kunstmatige toevoegingen in uw voeding.

Preventie
Ook als u geen specifieke klachten (meer) heeft, kunt u terecht voor preventie van klachten. Steeds vaker wordt ervoor gekozen om eens per 3 tot 6 maanden langs te komen voor een consult. Aanwezige blokkades worden dan opgelost, waardoor het lichaam weer in balans komt. Zo worden klachten voorkomen.

foto: Rens Roovers

Reacties zijn gesloten.